Leif Engström

MMXX – Avgångsutställning / Graduation Show 2020, Konstakademin, Stockholm

Publicerat (uppdaterad: ) i Exhibition.

MMXX – Avgångsutställning / Graduation Show 2020, Konstakademin, Stockholm

Konstakademien, Stockholm, 28/8–27/9 2020

När pandemin nådde Sverige i början av mars gick Kungl. Konsthögskolans avgångsutställningar samma öde till mötes som i princip alla andra aktiviteter som förutsätter att människor samlas och möts. De ställdes in, sköts på framtiden eller omstöptes i nätbaserad form. Tack vare gott samarbete med Konstakademien kunde dock Kungl. Konsthögskolans studenter i slutet av sommaren möta sin publik – och sina kritiker. Läs gärna mer om mottagandet. Mellan den 29 augusti och 27 september bokade hundratals besökare en på många sätt och vis unik konstupplevelse, en som vi nu vill dela med oss av.

Till alla er som inte hade möjlighet att besöka oss. Eller som aldrig fick tag i en katalog. Välkomna att ladda ner, spara eller dela vidare utställningskatalogen för 2020. Här finner du en omsorgsfull överblick av 44 konstnärsskap.

Ladda ner katalogen som PDF (13Mb).

Katalogen innehåller verk av alla Kungl. Konsthögskolans BFA- och MFA-studenter som under sommaren 2020 ställde ut vid Konstakademien, samt textbidrag av högskolans kollegium. (Källa kkh.se)

Press:
Dagens Nyheter Kultur.
Omkonst.
Konsten.net.
C-Print.